Satellitmodel

3 mar

Her på bloggen har vi før skrevet om vores samarbejdspartnere Roskilde Bibliotek og Den Gamle By i Aarhus. Samarbejdet med begge institutioner er et led i vores såkaldte satellitmodel for Rockens Danmarkskort, hvor projektet er fysisk tilstede hos en række lokale ABM-institutioner (Arkiv-Bibliotek-Museum). Satellitmodellen er en måde at sikre en geografisk spredning og en større kontaktflade med brugere over hele landet. Derudover kan projektet drage fordel af den lokale motivation og engagement samtidig med at vores samarbejdspartnere får stillet en konkret platform til rådighed til indsamling og formidling. I øjeblikket består den fysiske udgave af Rockens Danmarkskort af en touchskærm med et lokalt udsnit af et Danmarkskort med knappenåle, der leder hen til de pågældende steders profiler på beta-versionen af Rockens Danmarkskort. Da det stadig kun er beta-versionen der er online, har et klikbart kort fungeret som en god indgang til de lokale steder.

 

Rockens Aarhuskort som en del af udstillingen Aarhus Rocks! 1960-2014 i Den Gamle By

 

Fra november 2014 og indtil marts i år er skærmen også en del af udstillingen ’Da rocken kom over broen’ på Øhavsmuseet Langeland. Her er fokus på pigtråd og de steder hvor der har været pigtråds- og popballer på Langeland.

 

Publikum går på opdagelse på Rockens Langelandskort

 

I den kommende tid er vi ved at planlægge en udstilling i Helsingør i samarbejde med Helsingør Kommunes Museer og Helsingør Kommunes Biblioteker. Denne udstilling kommer vi helt sikkert til at skrive mere om senere på foråret.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: